Maturant: Ćirić Stefan , IV-4, Elektrotehničar računara

Predmet: Programiranje
Tema: "Izrada igrice za Android platformu"

 Mario, ponovo traga za princezom, ali ovoga puta u igri bez kraja skuplјajući novčiće radi poena. Ovoga puta Mario ima potpuno nove i njemu nepoznate neprijatelјe iz popularne igrice "Angry Birds". Iako su poznate ptice i prasići međusobni neprijatelјi u igri "Angry Birds" u ovoj igri su saveznici sa cilјem da zaustave Maria i još niko nije otkrio razlog njihovog čudnog ponašanja.
2.2. Cilј igre

U igri, igrač kontroliše glavnog lika "Super Maria". Jedini cilј koji igra ima nije definisan u njoj. Zavisi od samog igrača i njegovog takmičarskog duha, a to je "High Score" koji igrač postiže skuplјanjem novčića.
2.3. Način igranja

Igrač koristi svoj dodir prsta da bi time skočio Mario i to je sve što je potrebno koristiti. Prilično lako. Igrač može svakog trenutka da pauzira ili izađe iz igre a njegov trenutni skor će ostati zapamćen i može nastaviti kasnije tamo gde je stao.

 stefan1

Tehnologija korišćena za izradu igre

Unity 3D je softverski sistem namenjen kreiranju i razvoju računarskih igara i drugih interaktivnih multimedijalnih aplikacija . Unity dolazi sa alatom koji omogućava kreiranje realističnih 3D okruženja, tvz . " Unity Editor ". Da bi iskustvo bilo upotpunjeno , vašim kreacijama možete udahnuti život koristeći 3 raspoloživa jezika .Zahvalјujući Mono sistemu , Unity omogućava izvršavanje skripti sa C# , JavaScript i Boo. Mono kompajler ima mogućnost prevođenja vašeg izvornog koda za vreme rada aplikacije , a Unity to u potpunosti iskorišćava. Trenutno je sa ovim Game-Enginom moguće razvijati aplikacije za Windows , MacOS , iOS , Android i Nintendo Wii, PlayStation 3 i Xbox 360. Osim klasičnih Standalone aplikacija , zahvalјujući Unity veb plejeru omogućeno je pokretanja vaše aplikacije direktno iz internet brauzera , bez potrebe za direktnim preuzimanjem i instalacijom . Dovolјno je na računaru imati instaliran Unity veb plejer .

 

stefan2

 

Attachments:
Download this file (Maturski rad - Ciric Stefan IV-4.doc)Maturski rad - Ciric Stefan IV-4.doc[ ]2366 kB
Download this file (Maturski rad - Ciric Stefan IV-4.zip)Maturski rad - Ciric Stefan IV-4.zip[ ]2176 kB